Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Svensktkottse Spar Fler Fall Av Grisinfluensa

Svensktkott.se Spår Fler Fall Av Grisinfluensa

Minister för landsbygdsfrågor anklagar Sveriges regering

Minister för landsbygdsfrågor, Anna-Caren Sätherberg, anklagar Sveriges regering för att svika de svenska grisbönderna. Detta efter att det bekräftats att ytterligare två fall av grisinfluensa har upptäckts. Meningsmotsättningar inom regeringen och en bristande krisberedskap pekas ut som huvudproblem.

Grisar avlivas

Den senaste veckan har sammanlagt fyra fall av grisinfluensa konstaterats i Sverige. Enligt uppgifter från Jordbruksverket har smittan påträffats hos slakterier i Skåne och Västra Götaland. Smittskyddsåtgärder har vidtagits och drabbade djur har avlivats.

Situationen ansträngd för grisbönderna

De senaste fallen av grisinfluensa har skapat stor oro bland svenska grisbönder. Svensktkott.se, branschorganisationen för svensk grisnäring, uppger att situationen är ansträngd för många. De kräver nu att regeringen agerar snabbt för att stödja de drabbade.

Regeringens ansvar

Minister för landsbygdsfrågor, Anna-Caren Sätherberg, kritiserar regeringen för att inte göra tillräckligt för att hjälpa de svenska grisbönderna. Hon menar att regeringen inte har agerat kraftfullt nog mot smittan och att den har varit för långsam med att vidta åtgärder.

Meningsmotsättningar inom regeringen

Enligt uppgifter från Aftonbladet har regeringen varit splittrad i frågan om hur man ska hantera krisen. Detta har försvårat arbetet med att ta fram en samlad strategi för att bekämpa smittan.

Bristande krisberedskap

Svensktkott.se uppger att det finns en bristande krisberedskap inom regeringen och att den inte var tillräckligt förberedd på ett utbrott av grisinfluensa. Man efterlyser nu tydligare riktlinjer och snabbare beslutsfattande.

Fortsatt osäkerhet

Det är ännu oklart hur omfattande utbrottet av grisinfluensa kommer att bli. Regeringen och Jordbruksverket arbetar aktivt med att begränsa smittan, men det är svårt att förutse hur situationen kommer att utvecklas.

Mer information

För mer information om grisinfluensan, besök Jordbruksverkets hemsida: Jordbruksverket.se.


Comments